Gramatika súčasnej angličtiny s praktickými príkladmi

Cena: 3,50 € (pôvodná cena: 5,99 €)
Stav: úplne nová, nepoužitá
  • 176 strán
  • brožovaná väzba
Nový a úplne pôvodný prehľad anglickej gramatiky poskytuje používateľovi čo najzrozumiteľnejší prehľad súčasnej anglickej gramatiky bez zbytočnej lingvistickej teórie a odborných termínov, ktoré dokážu odradiť nejedného začiatočníka ale aj stredne pokročilého angličtinára. Našou snahou bolo priblížiť čitateľovi jednotlivé gramatické javy predovšetkým prostredníctvom jednoduchých poučiek a praktických príkladov tak, aby aj používateľ bez hlbšieho povedomia o jazyku bol schopný pochopiť z výkladu princípy tvorenia a používania daného javu.

Cieľom knihy nie je podať absolútne vyčerpávajúci a teoreticky dokonalý opis gramatiky, ale pomôcť používateľovi čo najľahšie si osvojiť skutočne používané gramatické javy bez toho, aby si musel načítať množstvo strán z teórie jazyka. Každá kapitola je venovaná samostatnej gramatickej kategórii. Obsahuje opis javu, praktické príklady vrátane ich prekladu do slovenčiny a poznámky upozorňujúce na výnimky, zaujímavosti či hovorové prvky. Nájdete tu aj stručný prehľad rozdielov medzi britskou a americkou angličtinou a zoznam nepravidelných slovies.

Príručka je určená najmä pre toho, kto sa jazyk učí, od začiatočníkov až po pokročilých študentov, ktorí v nej tiež určite nájdu nejednu zaujímavosť týkajúcu sa modernej angličtiny. Veríme, že vám naša príručka poslúži ako skvelý pomocník či už v škole a či pri samoštúdiu alebo iba pri oprašovaní dávnejšie získaných vedomostí.

Obsah gramatiky
  • 176 stran
  • 20 kapitol a 95 podkapitol
  • Prehlad rozdielov mezi britskou a americkou angličtinou
  • Prehlad nepravidelných slovies
  • Podrobný register